Arthub Flanders

Wat is Arthub Flanders?

Arthub Flanders is een zoekmachine voor informatie over museale objecten van de beeldendekunstmusea in Vlaanderen. Alle informatie (zgn. metadata) over objecten is gepubliceerd als open data, zodat iedereen ze kan hergebruiken in eigen toepassingen.

Collecties

Momenteel omvat de Arthub 28.231 objectbeschrijvingen uit het Museum voor Schone Kunsten in Gent, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum in Brugge en Mu.ZEE Oostende. De Arthub zal verder uitgebreid worden met collecties van andere Vlaamse musea.

Meer weten

Voor wie

Arthub Flanders is een levende catalogus voor een brede gemeenschap van kunst- en erfgoedprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, leerkrachten, studenten, digitale ontwikkelaars en een breed publiek van geïnteresseerden in kunstcollecties.

Meer weten

Open data

Arthub Flanders stelt alle gepubliceerde informatie ter beschikking als open data. Ze hanteert open formaten en open licenties om hergebruik mogelijk te maken.

Meer weten

Open source

Arthub Flanders maakt gebruik van opensourcesoftware. Participeer mee in de ontwikkeling van de software. Discussieer en bouw mee aan de programmacode en help zo Arthub Flanders te groeien.

Meer weten